Home

Soorten motorhomes

 
Motorhomes kan je indelen in vier verschillende categorieën volgens opbouw en indeling. Elk bieden ze hun eigen vorm van luxe en comfort aan. Zo bestaat er een alkoof, een half-integraal, een integraal en een 'van' of buscamper.
 
 
Alkoof
 

Een alkoof beschikt over een kleine, raamloze slaapkamer boven in de cabine. Er is ruimte voor 2 volwassenen om comfortabel in te slapen. Door deze plaats te benutten kan de lengte van de motorhome ingekort worden zonder dat er leefruimte verloren gaat. Een alkoof-camper is ideaal voor 4 tot wel 7 slaapplaatsen.

Half-integraal
 

Bij een semi-integraal motorhome is de ruimte boven de cabine beperkt tot opslagruimte. Hierdoor is de luchtweerstand kleiner en is de motorhome lager dan een alkoof. Je kan eventueel een hefbed plaatsen boven de zithoek en-/of de zithoek ombouwen naar een slaapplaats. Zo heb je toch nog de mogelijkheid om tot 6 slaapplaatsen te creëren. Standaard zijn deze motorhomes voorzien van 2 tot 4 slaapplaatsen.

Integraal
 

De integraal-motorhome vormt één geheel (er is geen ruimte boven de cabine). Door deze opbouw is de luchtweerstand enorm klein waardoor ook het brandstofverbruik het laagste is. Er komt extra leefruimte vrij doordat de bestuurderscabine geïntegreerd wordt in de zithoek. De integraal is meestal voorzien van een hefbed. Deze mobilhomes worden luxueuzer ingericht, waardoor ze ook iets duurder zijn dan de andere modellen.
 
Van
 

Bij de 'van' of buscamper wordt het origineel koetswerk van een bestelwagen behouden. Binnenin wordt deze volledig ingericht om in te kamperen. Je kan hier alle faciliteiten van een grote motorhome terugvinden, enkel wat compacter. Hierdoor is de 'van' gemakkelijk om te parkeren en ideaal voor dagelijks gebruik. De buscamper is meestal geschikt voor 2 tot 4 personen.IP-adres IP-nummer Country
IdIP_FROMIP_TOCountry_Code2Country_Code3Country_Name
6013920649728921698303USUSAUnited States